Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θιβετιανό Μαστίφ, το ακριβότερο είδος σκύλου!

Perierga.gr - Θιβετιανό Μαστίφ



 Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι μια αρχαία ράτσα σκύλου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στουςς πλούσιους Κινέζους με τιμές που μορεί να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ.Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που θα απαιτείται για να επιβιώσει στο Θιβέτ.   Το Θιβετιανό Μαστίφ βρέθηκε σε μια διεθνή έκθεση σκύλων στην Πολωνία. Το διπλό τρίχωμά του είναι μακρύ, ζεί σε ψυχρά κλίματα και βρέθηκαν σε μια ευρεία ποικιλία των χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των στερεών μαύρο, μαύρο και το μαύρισμα, διάφορες αποχρώσεις του "κόκκινου" (από χλωμό χρυσό στο βαθύ κόκκινο) και μπλε-γκρι (αραιό μαύρο). Το παλτό του ενός μαντρόσκυλο του Θιβέτ δεν έχει τη δυσάρεστη μυρωδιά σκύλου που επηρεάζει πολλές μεγάλες φυλές. Το τρίχωμα, ανεξάρτητα μήκους ή χρώματος(ων), μπορεί να αποβάλλει βρωμιά και οσμές.    Παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά μαδάνε κάπως στη διάρκεια του έτους, υπάρχει γενικά μια μεγάλη πτώση τριχώματος στα τέλη του χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη και μερικές φορές ένα άλλο, στα τέλη του καλοκαιριού ή το πρώιμο φθινόπωρο. (Η στείρωση του σκύλου ή σκύλα μπορεί να επηρεάσει δραματικά το παλτό ως προς την υφή, την πυκνότητα.
  Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ θεωρείται μια πρωτόγονη φυλή. Το Θιβετιανό Μαστίφ διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που θα απαιτείται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες πρωτόγονες φυλές σκύλων που διατηρεί ένα ενιαίο οίστρο ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει, επίσης, βρεθεί σε άγρια ​​σαρκοφάγα, όπως ο λύκος.

Perierga.gr - Θιβετιανό Μαστίφ



  Αυτή είναι μια αρχαία φυλή. Σύμφωνα με μιά θεωρία ότι σκυλιά του Θιβέτ είναι ο πρόγονος όλων των φυλών από τους Μολοσσούς, αν και αυτό αμφισβητείται από τους περισσότερους ειδικούς.Λένε ότι υπήρχαν και πρίν από τους λύκους που και αυτό αμφιβητείται.


  Πολλοί κτηνοτρόφοι Mastiff του Θιβέτ και πολλοί ιδιοκτήτες (και ιστοσελίδες τους) ισχυρίζονται 'οτι ο Marco Polo αντιμετώπισε τα μεγάλα σκυλιά του Θιβέτ στα ταξίδια του και τα περιγράφει ως "ψηλά όσο ένα γαϊδουράκι με μια φωνή τόσο ισχυρή όσο αυτή ενός λιονταριού". Ωστόσο, η ανάγνωση των έργων του Polo δεν υποστηρίζει αυτό. Στην πραγματικότητα, είπε και για άλλα περίεργα από αυτά τα σκυλιά ο Marco Polo, για μονόκερους και άλλα εξωτικά πλάσματα που υποτίθεται ότι είχε δει.


Πηγή : http://ratses.gr/ & http://perierga.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δροσιά… τώρα! – Αυτά είναι τα 9+1 κόλπα για «δροσερό» ύπνο χωρίς κλιματισμό!

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και αν και – για να είμαστε ειλικρινείς- δεν έχουμε ζήσει (ακόμα τουλάχιστον) τους καύσωνες παλαιότερων χρόνων, η ζέστη αποτελεί κυρίαρχο θέμα.  Ειδικά μάλιστα το βράδυ, που εκεί που λέμε όλοι να… χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον ύπνο μας, ξεκινά ο ιδρώτας.  Κλιματιστικό, θα σκεφτείτε ως την απόλυτη λύση. Χαράτσι, θα απαντήσουμε εμείς και κάπως έτσι η λύση αυτή θα ξεχαστεί σε μία στιγμή. Αλλά με τη ζέστη που επιμένει τι κάνουμε; Ανακαλύπτουμε νέες επιλογές για έναν απολαυστικό ύπνο χωρίς κλιματισμό. Και ιδού οι 10 αποδείξεις…

Γυναίκες οδηγοί...

* ( Γυναίκες οδηγοί ....είναι μια μεγάλη συζήτηση που στο τέλος δεν θα βγάλουμε άκρη, έχω δει γυναίκες την ώρα που οδηγούν να ασχολούνται με ένα σωρό άλλες δραστηριότητες εκτός της οδήγησης .....τώρα όμως είδα και το κορυφαίο ....διαβάστε παρακάτω )