Φαίνεται να επιβεβαιώνεται επίσημα ότι οι άνδρες είναι πιο χαζοί από τις γυναίκες, αφού αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα (σχεδόν το 90%) των ανθρώπων που έχουν πεθάνει με τους πιο χαζούς τρόπους.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας πρωτότυπης μελέτης από Βρετανούς ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ντένις Λέντρεμ του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στη χριστουγεννιάτικη έκδοση του βρετανικού ιατρικού περιοδικού «British Medical Journal», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ». Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να εισαχθούν στο τμήμα επειγόντων ενός νοσοκομείου λόγω θανάσιμου τραυματισμού σε τροχαίο ή άλλο ατύχημα.
Οι ερευνητές ανέλυσαν 332 απονομές των «Βραβείων Δαρβίνου» κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Πρόκειται για ετήσια «βραβεία», που φέρουν το όνομα του «πατέρα» της θεωρίας της εξέλιξης Βρετανού βιολόγου Κάρολου Δαρβίνου και αφορούν τους πιο ανόητους τρόπους που έχουν πεθάνει άνθρωποι μέσα στη χρονιά. Βραβεύονται όσοι «κατάφεραν» να βελτιώσουν την κοινή γενετική κληρονομιά της ανθρωπότητας, αφαιρώντας τα γονίδιά τους από αυτήν, «χάρη» στον ανόητο θάνατό τους.
Η ανάλυση δείχνει ότι μεταξύ 1994- 2014 σχεδόν οι εννέα στους δέκα «νικητές» για τον τίτλο του πιο χαζού θανάτου είναι άνδρες. Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές -και μακάβριες- περιπτώσεις είναι ένας «έξυπνος» άνδρας που ανέβηκε σε ένα κλεμμένο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ, το οποίο έδεσε στο πίσω μέρος ενός τρένου, που τον τράβηξε λίγα χιλιόμετρα προς… τον θάνατό του.
Ένας άλλος «αστέρας» της νοημοσύνης ήταν ένας υποψήφιος τρομοκράτης, ο οποίος έστειλε ένα γράμμα – βόμβα, αλλά το ταχυδρομείο τού το επέστρεψε επειδή δεν είχε βάλει αρκετά γραμματόσημα – και αυτός το άνοιξε (με την αναμενόμενη κατάληξη…).
Κάποιος άλλος κατάφερε να κλέψει ένα χαλύβδινο καλώδιο που συγκρατούσε έναν ανελκυστήρα, μόνο που ο ίδιος βρισκόταν πάνω στον ανελκυστήρα, οπότε ο τελευταίος γκρεμοτσακίστηκε στο υπόγειο (μαζί με τον άτυχο κλέφτη).
Ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση ενός εργάτη, ο οποίος οδηγούσε έναν μικρό εκσκαφέα, με τον οποίο γκρέμιζε ένα στεγασμένο πάρκινγκ, αλλά δεν είχε σκεφτεί τι θα γινόταν αν έριχνε και το τελευταίο στήριγμα, ωσότου η στέγη έπεσε και τον πλάκωσε.
Δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να αναφερθεί σε τρεις άνδρες που έπαιζαν σε ένα μπαρ μια παραλλαγή της ρώσικης ρουλέτας, πίνοντας εναλλάξ αλκοόλ και πατώντας πάνω σε μια νάρκη που δεν είχε εκραγεί, για να δουν ποιος θα είναι ο «τυχερός». Φυσικά «τυχεροί» ήσαν και οι τρεις, όταν η νάρκη έσκασε και όλο το μπαρ κατεδαφίστηκε από την έκρηξη.
Από τα 332 «βραβεία» χαζών θανάτων, τα 282 (89%) αφορούσαν άνδρες, τα 36 γυναίκες και τα 14 είχαν να κάνουν με ζευγάρια. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι άνδρες, από τα πανάρχαια χρόνια, υποχρεώνονταν να κάνουν, ως τελετουργίες μύησης και ανδρισμού, ριψοκίνδυνα πράγματα. Μόνο που η γραμμή που χωρίζει το «ριψοκίνδυνο» από το «χαζό», είναι πολύ λεπτή.
Εν προκειμένω, αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση ενός άνδρα που χρησιμοποιούσε μια μηχανή λείανσης με ιμάντα από γυαλόχαρτο ως εργαλείο αυτοερωτισμού, αλλά γλίστρησε και έχασε τον έναν όρχι του. Επειδή όμως δεν έχασε τη ζωή του, δεν του απονεμήθηκε το βραβείο χαζομάρας (παρόλο που το άξιζε…).
Πηγή : http://socialista.com.cy/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου