Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Top 10 NES παιχνίδια + λίγη ιστορία..




 Το Nintendo Entertainment System (επίσης αναφέρεται ως NES) είναι 8-bit κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά...
στην Ιαπωνία στις 15 Ιουλίου του 1983, όπου και αποκαλείται Family Computer (ιαπωνικά: ファミリーコンピュータ, Χέπμπορν: Famirī Konpyūta) ή Famicom σε συντομία (ファミコン, Famikon).

 Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι άνθρωποι της Nintendo ξεκίνησαν να δουλεύουν με σκοπό να παράγουν μία νέα κονσόλα, η οποία θα ήταν και φθηνή, αλλά και θα είχε επεξεργαστική ισχύ. Ο εγκέφαλος της κονσόλας ήταν ο επεξεργαστής 6502 μαζί με μία συμπληρωματική μονάδα επεξεργασίας εικόνας.



 Κατέκτησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ανάμεσα στις κονσόλες της τότε εποχής και έδωσε μία ακόμα ευκαιρία στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, που εκείνη την εποχή περνούσε τεράστια κρίση, μετά την κατάρρευση του 1983. Το παιχνίδι που πούλησε περισσότερα απ' όλα ήταν το Super Mario Bros., ενώ άλλα γνωστά παιχνίδια είναι το The Legend of Zelda, τα Super Mario Bros. 2 και 3, το Metroid και το Final Fantasy.


Πηγή: www.youtube.com , el.wikipedia.org



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο εθισμός στο κινητό τηλέφωνο έχει πλέον όνομα.

  Ένα χαρακτηριστικό του 21ου αιώνα είναι η προσκόλληση στο κινητό τηλέφωνο. Μερικοί άνθρωποι όμως ξεπερνούν τα όρια και φτάνουν σε σημείο να αντιμετωπίζουν φοβία σχετικά με το κινητό τους τηλέφωνο. Ανησυχούν ότι δε θα ακούσουν το τηλέφωνό τους ή ότι θα μείνουν από μπαταρία. Η βρετανική εταιρία AppRiver πραγματοποίησε σχετική μελέτη και διαπίστωσε ότι το 54% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει αυτή τη φοβία.

Κama Sutra.... του χθες και του σήμερα !

  Πολλά άλλαξαν με την ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας.......