Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Drunken Fist: Η τέχνη του μεθυσμένου



 Μία από τις πιο σπάνιες και παράξενες πολεμικές τέχνες είναι αναμφισβήτητα το Drunken Fist. Γρήγορες κινήσεις, ακροβατικά, ελαστικότητα, αιφνιδιασμός είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κινέζικης τεχνικής.

 Η τεχνική αυτή χαρακτηρίζεται από την επικινδυνότητα και τα ποσοστά θανάτων, ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει γνώστες του drunken fist.

 Eνδιαφέρουσα είναι και η ιστορία ανακάλυψης της τεχνικής αυτής. Ο Liu Qizan αφού δολοφόνησε έναν άντρα, κλείστηκε σε μοναστήρι για να μετανοήσει. Εκεί έγινε μοναχός αλλά η αγάπη του για το κρασί δεν σταμάτησε. Όταν οι υπόλοιποι μοναχοί το κατάλαβαν επιχείρησαν να τον διώξουν. Εκείνος κατάφερε να δείρει 30 μοναχούς και μετά αποχώρησε μόνος του!



 Η τεχνική του ήταν εντελώς ανορθόδοξη και ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσουν. Όταν ήταν νηφάλιος προσπαθούσε μιμηθεί τις κινήσεις που έκανε όντας μεθυσμένος. Μία οικογένεια που ζούσε δίπλα στον ναό του ζήτησε να διδάξει την τεχνική του. Εκείνος έμεινε μαζί τους κι αφού περνούσαν από την συγκεκριμένη οικογένεια κι άλλοι μοναχοί έκανε μία μίξη αυτών των τεχνικών δημιουργώντας το drunken fist.

 Η φήμη του εξαπλώθηκε σ' όλη την Κίνα και όλοι ήθελαν να γνωρίσουν τον Liu Qizan. Εκείνος θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως εμπνευστής μίας από τις πιο παράξενες πολεμικές τέχνες που έχει γνωρίσει ο Ασιατικός κόσμος.


Πηγή : http://www.sport24.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δροσιά… τώρα! – Αυτά είναι τα 9+1 κόλπα για «δροσερό» ύπνο χωρίς κλιματισμό!

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και αν και – για να είμαστε ειλικρινείς- δεν έχουμε ζήσει (ακόμα τουλάχιστον) τους καύσωνες παλαιότερων χρόνων, η ζέστη αποτελεί κυρίαρχο θέμα.  Ειδικά μάλιστα το βράδυ, που εκεί που λέμε όλοι να… χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον ύπνο μας, ξεκινά ο ιδρώτας.  Κλιματιστικό, θα σκεφτείτε ως την απόλυτη λύση. Χαράτσι, θα απαντήσουμε εμείς και κάπως έτσι η λύση αυτή θα ξεχαστεί σε μία στιγμή. Αλλά με τη ζέστη που επιμένει τι κάνουμε; Ανακαλύπτουμε νέες επιλογές για έναν απολαυστικό ύπνο χωρίς κλιματισμό. Και ιδού οι 10 αποδείξεις…

Γυναίκες οδηγοί...

* ( Γυναίκες οδηγοί ....είναι μια μεγάλη συζήτηση που στο τέλος δεν θα βγάλουμε άκρη, έχω δει γυναίκες την ώρα που οδηγούν να ασχολούνται με ένα σωρό άλλες δραστηριότητες εκτός της οδήγησης .....τώρα όμως είδα και το κορυφαίο ....διαβάστε παρακάτω )